Logg inn på Proff Forvalt

Logg inn

 

- Å finne nåla i høystakken

Når du jobber med bransje- og konkurrentanalyser, er det en stor utfordring å trenge gjennom skogen av tallmateriale for å finne de viktige opplysningene. Viktig er det også å sikre at dataene er komplette og faktisk sammenlignbare.

- I dette arbeidet er Proff Forvalt stadig viktigere, sier teleanalytiker Tore Aarønæs. Han er daglig leder i Norsk Telecom - et analyseselskap som overvåker telemarkedet og informerer om hva som skjer i denne sektoren og tilstøtende områder. De bruker Proff Forvalt både til å trekke ut tallmateriale som gir den store oversikten, så vel som data om enkeltbedrifter.

Tallene må være sammenlignbare

- Vi har akkurat gjennomført en analyse av lønnsomheten og økonomien i hele det norske tv-markedet, der vi sammenlignet alle norske aktører. I den forbindelsen hadde vi en svært fruktbar dialog med Proff Forvalt om hvilke data de faktisk kan tilby og hvordan de presenteres. For å vite at resultatet ble hundre prosent pålitelig, måtte vi sikre at tallene vi trakk ut var helt sammenlignbare. Aarånæs opplevde Proff Forvalt som veldig konstruktiv i dette samarbeidet. Han understreker at nettstedet nå har utviklet enda mer kundeorienterte og kvalitetssikrede tjenester enn da Norsk Telecom begynte å bruke verktøyet.

Best blant likemenn?

- Enhver bedrift kan ha glede av å drive en form for "benchmarking" mellom seg og sine likemenn, mener Aarånæs. - Gjør vi det dårligere eller bedre enn konkurrentene? Da er spørsmålet: Hva koster det av tid og ressurser å få disse tallene på bordet?

- Jeg tror kanskje ikke det er så komplisert som mange frykter, fortsetter han. Jeg opplever at Proff Forvalt har jobbet mye med hvordan tjenestene kan brukes og hvordan omfattende tallmateriale kan bli mer tilgjengelig. For det kan være som å finne nåla i høystakken.

Fallgruvene

Ifølge Aarånæs er det flere ting en bør være oppmerksom på når en sammenligner bedrifter.

- For det første må du være sikker på hvilket selskap du ser tallene til. I dag består gjerne en aktør av mange selskaper, og du må vite hvor den reelle aktiviteten ligger. Er for eksempel disse tallene fra ett selskap, eller er konserntall også med. Dessuten: Har tallene som står på samme plass de samme forutsetningene? Først da er tallene sammenlignbare, understreker Aarånæs.

Gjør din egen analyse

Du kan gjøre en enkel analyse av en konkurrent på egen hånd. Tjenesten Konkurrentanalyse finner du under hurtigvalg på trefflisten når du har søkt opp en bedrift.

Skulle du gjerne hatt mer avanserte analyser av for eksempel et antall aktører i en bestemt bransje? Proff Forvalt er selvfølgelig behjelpelig med å skreddersy akkurat det underlagsmateriellet du trenger. Send en e-post til forvalt@proff.no, eller kontakt oss på tlf. 21 51 66 02.
Prøv gratis og uforpliktende her!
Se alle fordeler med forvalt her!
Pris fra:
567,-
mnd.
Prøv gratis og uforpliktende her!
Med Proff Forvalt får du:

All næringslivsinformasjon samlet i en oversikt

Du får til og med kritisk informasjon fra årsregnskap manuelt tastet inn slik at du ikke går glipp av noe.

Ratingssystem med konkurssannsynlighet

Med tilgang til vår konkursprediksjon ser du de økonomiske musklene til bedriftene du søker på.

Skreddersydd e-postvarsling

Bli løpende oppdatert om bedrifter som er interessante for deg. Du velger selv hva du ønsker å overvåke.

Enkel oversikt over roller i næringslivet

Finn forbindelser i næringslivet og skaff deg nye kunder med vårt unike rolleverktøy.

Relevante ringelister for din bedrift

Velg ut bedrifter på region, bransje, størrelse og økonomi, og finn nye kunder med kun få tastetrykk.

Tilgang til eiendomsregistrene

Få enkelt tilgang til gebyrbelagt eiendomsinformasjon, ta grunnboksutskrift eller finn pant på eiendom.

Prøv tjenesten gratis i dag!

Utvalg av kunder

Referanser

Proff Forvalt gir oss verdifull informasjon i forbindelse med vår verve- og organisasjonsstrategi. For eksempel får vi lokalisert virksomheter hvor vi har mindre enn 50 prosent organiserte, altså hvor det er gode muligheter til å øke medlemstallet. Se flere kundekommentarer
Hva er
Proff Forvalt
Få nøkkeltall til årsregnskap i en online oversikt hvor du i tillegg får kritisk informasjon manuelt tastet inn, som f.eks. kommentarer fra revisor eller styremedlemmer. Mer om årsregnskap
Kreditt-ratingen gir deg et raskt innblikk i en bedrifts økonomiske situasjon, mens andre kilder gir deg et dypere og mer helhetlig bilde. Mer om kredittsjekk
Hold deg løpende oppdatert ved å overvåke viktige kunder eller konkurrenter. Du velger selv hvilke bedrifter og kilder du får varsel om per e-post. Mer om varslinger
Finn nye kunder og unngå bedrifter som ikke kan betale. Med få tastetrykk kan du lage oppdaterte ringelister som er relevante for din bedrift. Mer om telefonliste her!
Ingen
kredittkort
Proff® Forvalt ©Proff AS.
Langkaia 1, 0150 Oslo.
Telefon 21 51 66 02.
Om cookies
Nettbutikk
Bransjeoversikt
Sitemap